Dat dure dagje uit, doen of niet?

Niet doen, als je nu al twijfelt vind je het eigenlijk te duur. En ja, ik weet ook wel dat Walibi echt te gek is, en Artis niet te vergelijken is met een kinderboerderij, maar je kunt ook lol hebben zonder teveel te betalen!

Hieronder mijn tips voor een budgetproof dagje uit. (En, ze zijn vriendje/nichtje/kidsproof)

Picknicken
Serieus? Hoe kan picknicken nou leuker zijn dan Walibi hoor ik je denken. Nou, bijvoorbeeld omdat je wél lekker met elkaar kunt praten zonder gillende keukenmeiden in de achtbaan. En als je bedenkt dat je daar ook moet behelpen om je (ongezonde) hamburger zonder mes en vork te eten, is picknicken best leuk!
Wat moet je meenemen: een (picknick)mand inclusief borden en bestek, een paar glazen en een deken. Erg lekker bij de picknick: verse aardbeien, harde broodjes en croissants. Bij de supermarkt haal je minibeleg en klaar ben je!

Wat kost zo’n dagje uit?
Walibi (standaard kassaprijs): € 32,50 per persoon versus picknick: € 7,91 totaal

Hieronder je boodschappenlijstje (bij de Jumbo)
– Harde broodjes (6 stuks) € 1.59
– Croissants (4 stuks) € 1,29
– De Ruyter 8 kleintjes € 1.74
– Appelsap € 0,79
– Aardbeien € 2,50 (bij de aardbeienkweker)

HeaderDagjeuit-1038x381

Appeltaart bakken
Ben je ook wel even mee zoet! Letterlijk en figuurlijk dan. Hartstikke leuk om te doen, en lekker om op te eten. Dubbel zoveel fun dus! Is dat niet dagvullend genoeg? Dan kun je ook nog altijd cupcakes bakken en versieren, of een compleet diner voorbereiden! Dan heb je een dag- en avondvullend programma 😉

Wat kost het om zelf een appeltaart te bakken? (bij Jumbo)
Dr. Oetker appeltaartmix € 0,87
Elstar appels € 1,29 per kilo
Witte basterdsuiker € 0,81
Zout (maar die heb je vast nog in de kast staan)
Dr. Oetker vanillesuiker € 0,56
Margarine € 0,44
Eieren € 1,05
Suiker € 0,65
En eventueel garneeramandelen

Totaal: €  5,67

Wandelen
No way, ik ben echt niet sportief? Bedenk je dan dat je in de dierentuin of in het pretpark bijna net zo veel wandelt, en daar betaal je er nog voor ook! Er zijn zulke mooie natuurparken in Nederland en buurland, echt de moeite waard. Wie weet spot je daar ook wel dieren, buiten de kooi. Goed voor de calorieën!

Cuánto cuesta? (hoeveel kost het)(in het Spaans)
Gratis en voor niks! Tenzij je er een stukje voor moet rijden dan, maar ik ben ervan overtuigd dat bij jou in de buurt ook hele mooie wandelpaden liggen!

Dagje strand
Voor sommige een stukje rijden, voor anderen dichtbij, maar lol gegarandeerd. Ga samen met je date schelpen zoeken, of spring over de golfen met je nichtje. Ook leuk, probeer die ene vriend het water in te gooien. Bedenk je wel dat er de kans bestaat dat je zelf ook in het water beland:)

Hoeveel ben je kwijt voor een dagje strand?
Benzine en eventueel parkeerkosten.

Fietsen/mountainbiken
Bleh… zadelpijn… Jup, daar hebben sommige ladies inderdaad last van, maar gelukkig zijn er ook vele manieren om dat tegen te gaan. Het ziet er misschien niet al te charmant uit, maar zo’n wollen zadeldekje werkt echt! Heb je zelf geen fiets, of wil je een keer wat anders zoals mountainbiken, huur er dan een! Waarschijnlijk moet je wel naar het oosten/zuiden van het land om te mountainbiken, maar dan heb je ook wat!

Hoeveel kost het om een fiets te huren?
Even navragen bij de verhuurder waar je wil gaan fietsen. Met een beetje geluk heeft een van je vrienden nog wel een fiets die je mag lenen!

p.s. de genoemde prijzen zijn momentopnames en kunnen natuurlijk veranderen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s